Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 13
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoVILLIERS, E. A. de. Mango weevil. Farming in South Africa. 3p.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoVILLIERS, E. A. de. Ant management in citrus orchards Republic of South Africa by the Government Printer, Pretoria, 1989 4p. Farming in South Africa. Citrus H. 12

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoVILLIERS, E. A. de. Nematodes in ginger. Pretoria: Department of Agricultural Technical Services, 1978. 2p. (Department of Agricultural Technical Services. Ginger H.1/1978).

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoVILLIERS, E. A. Scale insects in bananas. Pretoria: Department of Agriculture and Fsheries. 1p. (Farming in South Africa. Bananas H.16/1981).

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoVILLIERS, E. A. Fruit flies in guavas. Pretoria: Department of Agriculture, 1984. 2p.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoVILLIERS, E. A. H.1 Papaya pests. Africa: Republic of South Africa, 1981. 4p.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
7.Imagem marcado/desmarcadoVILLIERS, E. A. de. Granadilla pests. Nelspruit: Citrus and Subtropical Fruit Research Institute, 1974. 6p. (Farming in South Africa).

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
8.Imagem marcado/desmarcadoVILLIERS, E. A. de (ed.). The cultivation of mangoes. South Africa: Institute for Tropical and Subtropical Crops, ARC-LNR, 1998. 216 p.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
9.Imagem marcado/desmarcadoWILLERS, P.; VILLIERS, E. A. de. Prevention of citrus nematode in nurseries Republic of South Africa by the Government Printer, Pretoria, 1989 3p. Farming in South Africa. Citrus H., 20

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
10.Imagem marcado/desmarcadoVILLIERS, E. A.; TOIT, W. J. H.2.1 Fruit flies in mangoes. Pretoria: Republic of South Africa, 1979. 3p.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
11.Imagem marcado/desmarcadoVILLIERS, E. A.; WOLMARANS, M. M. H.2 coconut bug - a pest in mangoes. Petroria: Republic of South Africa, 1980. 4p.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
12.Imagem marcado/desmarcadoJONES, R. K.; VILLIERS, E. A. de; RICHARDSON, M. D. Nematodes in bananas Pretoria: Department of Agriculture and Fisheries, 1981 n.p. Farming South Africa. Bananas H.11

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
13.Imagem marcado/desmarcadoVILLIERS, E. A. de; DU TOIT, W. J. Fruit flies in mangies. Mangoes: Farming in South Africa, H.2.1/1979. 3p. (Mangoes. Farming in South Africa, H.2.1).

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 13
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  28/10/2020
Data da última atualização:  28/10/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PREICHARDT, L. D.; HAUBERT, L.; BERTOL, T. M.; VICENZI, R.; MEINHART, A. D.; SILVA, W. P. da; FIORENTINI, A. M.
Afiliação:  LEIDI DAIANA PREICHARDT, UFPel; LOUISE HAUBERT, UFPel; TERESINHA MARISA BERTOL, CNPSA; RAUL VICENZI, UNIJUI; ADRIANA DILLENBURG MEINHART, UFPel; WLADIMIR PADILHA DA SILVA, UFPel; ANGELA MARIA FIORENTINI, UFPel.
Título:  Multivariate optimization of Staphylococcus xylosus AD1 biomass production using sugarcane molasses plus yeast extract and soybean meal.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum. Biological Sciences, Maringá, v. 41, e47487, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.4025/actascibiolsci.v41i1.47487
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Resumo: Staphylococcus xylosus is a microorganism that has important physiological and technological characteristics that make it suitable for use as a starter culture in fermented meat products. For the development of these products in the food industry, it is necessary to produce biomass by the multiplication of starter cultures using low-cost media. This study developed a culture medium based on sugarcane molasses (SCM) supplemented with yeast extract (YE) and soybean meal (SM) to produce S. xylosus AD1 biomass employing a Box Behnken multivariate optimization design, using the best concentrations of the constituents of the culture medium for S. xylosus AD1 growth. By combining the mathematical models by the desirability function, it was possible to establish the optimal condition for the maximum production of viable cells and biomass. The optimal experimental condition was found when the fermentative process medium was composed of 10% SCM, 2% YE and 4% SM. In addition, the results of all experiments, except for the medium formulated with only SCM, presented a better performance than the commercial medium Brain Heart Infusion for the growth of S. xylosus AD1. The culture medium with agro-industrial byproduct (SCM) supplemented with YE and SM is an excellent alternative for producing S. xylosus AD1 biomass.
Palavras-Chave:  Agroindústria; Produtos cárneos fermentados.
Thesagro:  Agronegócio; Biomassa; Produção de Carne.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217190/1/final9403.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21939 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional